Maarten Sipma

Beeldmaker

Cursus

Hallo, mijn naam is Maarten Sipma en ik ben professioneel (analoog) fotograaf. Mijn kennis op het vakgebied is gegroeid door een grote passie voor het analoge werkveld. Dagen lang, en met veel geduld en volle overgave stort ik mij op mijn werk. Mijn expertise, inlevende karakter en de donkere kamer ga ik nu samen laten komen in de workshops analoge fotografie.

De workshop bestaat uit het werken met het analoge medium in een echte donkere kamer! Zowel persoonlijk als in groepen van drie. Voor de amateur tot en met de professional is er begeleiding door mij persoonlijk. Voor de gene die voor het eerst een zwart-wit of kleur rolletje zelf wil ontwikkelen of voor het eerst een echte zwart-wit afdruk wilt maken.

In deze workshop leer je de beginselen van de analoge camera, ontwikkelen van het fotorolletje en een afdruk te maken. In de vervolgcursus gaan we meer op de inhoud van het werk in, waarin je ook meer zelfstandig in de donkere kamer kunt gaan werken. Na het voltooien van deze vervolgcursus mag je de donkere kamer ook huren voor gebruik.

Voor alle cursussen geldt dat u uw eigen camera gebruikt. Voorwaarde is dat deze werkt met een filmrolletje. Formaat van de camera mag u zelf kiezen. Elk formaat is te ontwikkelen in deze donkere kamer. Wil je hulp bij het kiezen van een camera? Neem gerust contact met mij op en ik geef je gratis advies.

Workshop donkerekamer (start 1 september 2022)

Heb je nog niet eerder gewerkt met een analoge camera of nog niet eerder in een donkere kamer gewerkt? Wil je voor het eerst een zwart-wit of kleur rolletje ontwikkelen, of een afdruk maken? Dan is het aan te raden om eerst een workshop donkerekamer te volgen.

Kosten; 150 euro (incl. btw)

Sessie van vier avonden. Elke maandagavond of dinsdagavond. 18:30 uur tot 22:15 uur.

U besteedt vier avonden aan het werk waarbij ik je begeleid. Het resultaat is dat je na deze cursus weet hoe een analoge camera werkt, een fotorolletje kunt ontwikkelen en een afdruk kunt maken.

Basiscursus fotografie (start 1 september 2022)

Heb je de basis van het werken in de donkerekamer onder de knie? Dan kan je bij mij een basiscursus fotografie volgen. Ik werk via een intake of je en wil je meer inhoudelijk op het werk ingaan? Dan is de vervolgcursus iets voor jou!

Kosten; 250 euro (incl. btw)

Elke woensdagavond 18:30 uur tot 22:15 uur.

U besteedt zeven avonden aan het werk. Hier leert u het werken in de donkerekamer meer af te stemmen op de inhoud van het werk. Ook krijg je meer begeleiding om uiteindelijk zelfstandig aan het werk te kunnen.

Fotowandeling (start september 2022)

Elke twee weken organiseer ik een avondwandeling waarbij we samen op pad gaan om foto’s te maken. U leert in de avond fotograferen en je krijgt professionele begeleiding ter plekke.

Kosten; 30 euro (incl. btw)

Maandelijks op donderdagavond 18:30 uur tot 22:15 uur.

Contact

Ben je geïnteresseerd in één van de programma’s? Schrijf je dan nu in. Heb je nog vragen? Stuur mij in beide gevallen een e-mail.

Dit kun je doen naar; studiosipma@gmail.com

Op dit moment zijn er nog plekken beschikbaar voor;

– Basiscursus
– Vervolgcursus
– Avondwandeling

© 2022 Maarten Sipma

Thema door Anders Norén