Cursus Donkere kamer technieken

Hallo, mijn naam is Maarten Sipma en ik ben professioneel (analoog) fotograaf. Mijn kennis op het vakgebied is gegroeid door een grote passie voor het analoge werkveld. Dagen lang, en met veel geduld en volle overgave stort ik mij al tien jaar op mijn werk. Mijn expertise, inlevende karakter en de donkere kamer ga ik nu samen laten komen in workshops donkerekamer technieken.

De cursus donkerekamer bestaat uit het werken met het analoge medium in een echte donkere kamer! Voor de amateur tot en met de professional is er begeleiding door mij persoonlijk. Voor de gene die voor het eerst een zwart-wit of kleur rolletje zelf wil ontwikkelen of voor het eerst een echte zwart-wit afdruk wilt maken.

Aanbod
Je besteedt vier avonden aan het werk waarbij ik je begeleid en zorg voor alle materialen. Het resultaat is dat je na deze cursus weet hoe een analoge camera werkt, een fotorolletje kunt ontwikkelen en een afdruk kunt maken.

Opbouw Workshop
Avond 1 – Pinhole technieken
Avond 2 – Zwart-wit rolletje ontwikkelen
Avond 3 – Contactafdruk maken
Avond 4 – Zwart-wit afdruk maken


Ook worden er workshops op scholen gehouden. Of komen de leerlingen naar de doka in Zwolle.
Mogelijks opties op locaties zijn enkele fotografie technieken zoals pinhole of blauwdruk.

Dit kan zowel op basisscholen, vmbo, havo en vwo.Je besteedt 3 uur in het atelier en de donkere kamer om een kleur-rolletje te leren ontwikkelen.

Je besteedt 3 uur in het atelier en de donkere kamer om een zwart-wit rolletje te leren ontwikkelen.


Je besteedt 3 uur in het atelier en de donkere kamer om een zwart-wit afdruk te leren ontwikkelen.

Alle apparatuur is aanwezig en overal mag gebruik van gemaakt worden.

Inschrijven

Ben je ge├»nteresseerd in een van de programma’s of wil je een workshop voor je klas? Schrijf je dan nu in via de kalender of neem gerust contact op.

Kies een evenement op de kalender
Scroll naar boven